OTİSTİK ZEKA - MELİK DUYAR

Sayın Okurumuz,

Otistik bir çocuğunuz mu var? Yakınınızda otistik olan biri var mı? Otistik bir kişinin özel ihtiyaçlarının ne olduğunu anlayabiliyor musunuz? Çevresiyle iletişim kuramayan ve sosyal etkileşimde bulunamayan bir otistik çocuğun çoğu kez kapana kısıldığını anlamak oldukça zordur. Henüz çözüm için sihirli bir hap yoksa da, otizm tedavi edilebilmekte ve birçok otistik insan zengin ve doyurucu bir hayat yaşayabilmektedir.

Çoğu insan için otizm bir sır gibidir. Son 20 yılda otizm vakaları % 172 artış göstermiştir.İstatistiklere göre bu yıl yeni doğan her 10000 bebekten 90'ına otistik teşhisi koyulacaktır. Bu rahatsızlık neden kaynaklanıyor ve her yıl otizm teşhisi koyulan çocukların sayısı neden giderek artıyor? Ebeveynler ve doktorların son yirmi yıldır bu sorular üzerinde düşünüyor olmalarına rağmen, çok az şey açıklığa kavuşmuş durumda. Peki otistik bir çocuk evde nasıl eğitilir? Peki okul çağına gelince ne olacak?

Otistik çocuğu olan bir aile yaşam boyu bu yükün altından nasıl kalkacak? Bu soruların cevaplarını bulmak için binlerce web sitesini gezebilir ve yüzlerce kitap okuyabilirsiniz.  Ama yine de otizmi tam olarak algılamanız ve bu rahatsızlığın çocuğunuzu nasıl etkilediğini anlamanız oldukça zor gibi görünüyor.

"Otistik Zeka" adlı rehber kitapta öğreneceğiniz başlıklardan bazıları....

• Otizmin gerçek tarifi ve karekteristikleri,

• Otizm semptomları ve semptomların ağırlık dereceleri,

• Otizme sebep olan nedenlerin keşfedilmesi doğrultusunda ümit veren son araştırmalar,

• Otistik çocuklar için önerilen farklı eğitim önerileri,

• Otistik insanların sosyal ilişki ve iletişim problemleriyle ilgili derinlemesine bir inceleme,

• Otizm hakkındaki yanlış düşünceler ve doğru olduğu sanılan yanlışlar,

• Otistik çocukların tedavisi ve eğitimi için destek alınabilecek kurumlar ve kaynaklar,

• Otizmin tedavi ve teşhis metotları,

• Otizm ve asperger sendromu arasındaki farklılıklar,

• Sabitlenme ve göz teması gibi semptomlarla ilgilenme yöntemleri,

• Okul çağındaki problemlerin çözümü ve çok daha fazlası!

www.otistikzeka.com